Naast het opvangen en herplaatsen van gedumpte en afgestane konijnen, bieden wij u ook de mogelijkheid om uw konijn(en) hier te laten logeren wanneer u op vakantie bent, gaat verhuizen, of tijdelijk even niet voor ze kunt zorgen. Hieronder ziet u wat wij uw konijn daarbij bieden. Respectievelijk vindt u de tarieven, informatie over het verblijf van uw konijnen en de algemene voorwaarden.

 Tarieven voor de vakantieopvang (vanaf januari 2017 incl.21% btw). Het is mogelijk om te pinnen

Kosten voor een konijn

1 konijn in één verblijf per dag:                    €4,00

2 konijnen  in één verblijf per dag:                €7,25

3 konijnen in één verblijf  per dag                 €8,00

meerdere konijnen in overleg

Kosten voor een cavia


1 cavia in één verblijf per dag:               €3,50

2 cavia’s in één verblijf per dag              €6,50

Let op:

Indien u uw vakantie annuleert kan dit kosteloos tot 6 weken van tevoren. Daarna zal 50% van de pensionprijs in rekening worden gebracht

Indien u een konijn of cavia brengt die extra medische zorg nodig heeft (ogen druppelen, antibiotica geven, etc) komt hier 1 euro  per dag extra bij.

Verblijven (foto's onderaan de pagina!)

Ik ben er trots op dat de Konijnenherberg een van de weinige pensions in Nederland is waarbij konijnen ook écht de ruimte hebben. Waar in veel pensions konijnen slechts een paar uur de pootjes kunnen strekken hebben ze hier 24 uur per dag de vrijheid om te rennen, springen of te luieren. De Konijnenherberg heeft enorm ruime verblijven zodat uw konijn lekker rond kan hupsen. Ook voor de grotere rassen zoals de Franse hangoor en de Vlaamse reus zijn de verblijven groot genoeg.

Één verblijf is extra groot en dus ook geschikt voor grotere groepen. Indien het verblijf niet voor een grote groep is geboekt, kan het ook voor een enkel konijn of een koppeltje geboekt worden. Voor dit verblijf hanteer ik dan wel een hogere prijs.

Ik ben een voorstander van veel ruimte. Ik hou er niet van om konijnen in hokjes op te sluiten en ik wil dat ze de hele dag bewegingsvrijheid hebben. Dat betekent dus dat uw dier(en) bij mij die ruimte ook krijgen. Ze zitten dus niet de hele dag in een hok met een paar uur per dag uitloop, maar kunnen de hele dag hun pootjes strekken. Dat betekent ook dat verblijven dus niet worden opgesplitst maar dat uw konijn(en) volledig de ruimte hebben.

afmeting verblijven

-De 'standaard' verblijven, geschikt voor de kleine tot middelgrote rassen zijn 1.50 x 1.60 meter. Per verblijf is ruimte voor 2 konijnen.

-De 'grote' verblijven, geschikt voor de grotere rassen of bv groepen van 3 konijnen zijn 1.30 x 2.40 meter.

-Het extra grote verblijf is 1.75 x 3.10 meter en geschikt voor het huisvesten van grotere groepen.

Omdat ik nog steeds vaak de vraag krijg of konijnen echt apart zitten: JA. Uw konijn zit nooit bij vreemde konijnen. Elk konijn heeft zijn eigen verblijf en dus ontzettend veel ruimte. Ook worden konijnen die wél bij elkaar horen, uiteraard niet uit elkaar gehaald

Bodembedekking

De ondergrond is van beton, dus makkelijk schoon te maken en hygiënisch. In elk verblijf ligt een schone laag vlas, dit stoft niet en neemt en urine goed op en is bovendien een natuurproduct waar ze lekker in kunnen scharrelen op zoek naar lekkere eetbare deeltjes. Veel konijnen graven hier ook graag in.

Voer

Uw konijn of cavia komt bij mij niks te kort! Onderstaand kunt u lezen wat uw konijnen gevoerd krijgen. Dit alles is uiteraard te bespreken en aan andere wensen kan worden voldaan. Vaak signaleer ik dat er wat voedingsfouten worden gemaakt waardoor konijnen en cavia's erg ziek kunnen worden. Ik bespeek dit dan met de eigenaar en geef hier advies in. Desgewenst kan er tijdens de pensionperiode al overgeschakeld worden op een gezonder rantsoen! 

Hooi

Hooi mag zeker niet ontbreken in het rantsoen van uw konijn. Voldoende ruwvoer is van groot belang om de darmflora in orde te houden en te zorgen voor voldoende slijtage van het gebit. Ik heb hier  hooi van uitstekende kwaliteit, speciaal ingekocht voor de (ook kieskeurige!) konijnen. Tot nu toe zijn zelfs de moeilijkste hooi-eters er dol op! Het hooi komt uit Duitsland en is heerlijk geurig kruidenhooi zonder onkruid. Uw konijn heeft 24 uur per dag een gevulde hooiruif. (Dit hooi is tevens in grote zakken  te koop voor 6 euro per zak)                                            

Hardvoer

Naast hooi zal bijna elk konijn of elke cavia thuis ook hardvoer (brokjes) krijgen. Dit dient u zelf voldoende mee te nemen als u uw dier bij ons laat logeren. Niet alle dieren krijgen hetzelfde merk of dezelfde samenstelling. Het is voor konijnen niet goed om ineens over te schakelen op ander voer, ze kunnen er darmproblemen van krijgen. Vandaar dat het noodzakelijk is dat uw dier zijn eigen voer krijgt! Ik vraag u om het hardvoer in een afsluitbare bak of ton mee te geven.

Ook de hoeveelheid hardvoer die een dier krijgt verschilt. Mijn eigen konijnen krijgen de hele dag onbeperkt ruwvoer (ze hebben dus altijd hooi ter beschikking). Ook krijgen mijn konijnen zowel 's ochtends al 's avond hardvoer, ik geef ze afgemeten porties om ervoor te zorgen dat de konijnen zich niet overeten aan brok, want hooi hoort het hoofdbestanddeel te zijn van het rantsoen van uw konijn (zie ook 'wat eet een een konijn'). Wanneer uw konijn afgemeten hoeveelheden krijgt, is het wel prettig voor mij als u een soort van maatbeker/ bakje meebrengt zodat ik evenveel kan voeren als thuis.

Ik volg het ritme van u zelf: geeft u één keer per dag eten, dan doe ik dat ook. Doet u dat twee keer, dan idem.

Groente

Dagelijks een portie groente is lekker en gezond! Mijn konijnen krijgen elke dag een behoorlijke hoeveelheid groente. Uiteraard afgestemd op wat een konijn of cavia wel of niet mag hebben. In de praktijk betekent dit vooral andijvie, witlof, wat broccolistelen, paprika en bospeen. Ook krijgen ze af en toe wat fruit. Dit laatste  niet teveel, want het is niet gezond voor een konijn om veel fruitsuikers binnen te krijgen!

Als uw konijn of cavia komt logeren krijgt deze ook elke dag verse groenten. Ook hier weer in overleg wat uw dier thuis gewend is, want teveel groente kan diarree veroorzaken als ze dit niet gewend zijn. Ik heb ook regelmatig dieren die thuis geen groente krijgen. De ervaring leert dat ze het graag eten en dat het echt een goede aanvulling is op het rantsoen. Als u wilt kunnen we hier dus voorzichtig mee starten als ze komen logeren.

Drinken

De logés krijgen elke dag vers drinkwater. U hebt de keuze tussen een drinkflesje of een bakje.

Extra's

In alle verblijven staan een of meerdere schuilhokken waar de konijnen of cavia's onder kunnen gaan zitten als ze zich onveilig voelen. Bovendien zitten ze er ook graag op en is het dus tevens een leuk speelobject! Verder verzamel ik wilgentakken, zodat de dieren altijd iets te knabbelen hebben.

Bij echte hittegolven zoals bijvoorbeeld afgelopen zomer zijn de verblijven al lekker koel, maar ook zal ik dan icepods in het hok leggen waar de konijnen extra verkoeling bij kunnen zoeken. Ze zitten hier ook nooit in de volle zon!

Binnenkonijnen buiten huisvesten?

In de zomer is het natuurlijk geen probleem om ook uw binnenkonijn bij ons te brengen. De temperatuur is dan immer gelijk of warmer dan binnen. Ook in het najaar zal dit soms nog prima kunnen. In hartje winter is het niet aan te raden om uw binnenkonijn buiten te laten logeren. Het verschil in temperatuur is dan te groot en uw konijn kan hier ziek van worden.  

 

Algemene voorwaarden:

 

Voordat ik reservering uw reservering definitief maak, vraag ik u onderstaande algemene voorwaarden door te lezen:

Wanneer u een reservering maakt gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Wat dient u mee te nemen als u uw dier(en) komt brengen:

 • Droogvoer (brokjes) met evt een maatbekertje in een afsluitbare bak of ton oid
 • Vaccinatieboekje of bewijs van vaccinatie konijn. Uw konijn moet rhd1/myxomatose en RHD2 geënt zijn
 • In geval van medicatie/extra verzorging: de medicatie en een beschrijving van de behandeling die nodig is.

Algemeen, ziekte en overlijden:

 • Eigenaar en dierenpension komen overeen dat het dierenpension ten opzichte van de eigenaar niet aansprakelijk zal zijn voor schade en/of kosten ten gevolge van ziekte, verwonding, vermissing of overlijden van het dier, met uitzondering van gevallen waarin sprake zou zijn van opzet of grove schuld aan de zijde van het dierenpension.
 • Bij aankomst in het dierenpension wordt samen met de eigenaar een contract ingevuld en ondertekend.
 • Als het dier/de dieren binnen 2 weken na het verstrijken van de ophaaldatum niet zijn opgehaald, doet de eigenaar automatisch afstand van de dieren en zullen de rechten als eigenaar automatisch overgedragen worden aan het dierenpension en is de dierenpension vrij om de dieren uit te plaatsen.
 • Bij ziekte wordt uw dier behandeld. De kosten voor behandeling en/of medicijnen komen voor rekening van de eigenaar. U wordt hiervan op de hoogte gehouden via het door u opgegeven e-mailadres/SMS/app.
 • Het spreekt voor zich dat uw dier geen ziekte of aandoening mag hebben die besmettelijk is of een gezondheidsrisico oplevert voor andere dieren. Mocht bij binnenkomst blijken dat uw dier ziek is, dan bestaat de mogelijk dat uw dier geweigerd wordt.

Reservering en betalen:

 • Uw reservering is pas definitief, na bevestiging van het dierenpension.
 • Bij een eventueel vroegtijdig ophalen van uw dier(en) is het dierenpension gerechtigd om de pensiongelden voor de gereserveerde dagen te behouden c.q. in rekening te brengen. Er vindt dan geen restitutie plaats. Uitzondering hierop is het overlijden van het dier.
 • Indien u een reservering ongedaan wilt maken, kan dit kosteloos tot zes weken voor de ingangsdatum. Hierna behoudt het dierenpension het recht de pensionkosten voor 50% van de gereserveerde dagen in rekening te brengen. Als u een reservering heeft staan voor de zomervakantie en wilt deze ongedaan maken kan dit kosteloos tot 6 weken voor de ingangsdatum. Daarna wordt 50% van de gereserveerde dagen in rekening gebracht.
 • De dag van aankomst en vertrek worden meegerekend in de totaalprijs

  

Foto's: